20.7.12

076 Ramadhan


yeay!!
esok dah stat berpuasa..
last puasa sebagai bujang..
insya Allah tahun depan puasa berdua..


29.6.12

075 Rumah Sewa

yay!!
seperti yang diwar2 entry b4 dis..
kisah rumah sewa..
settle..
hehe..

so..
kami cdg mungkin akan start prepare ckit2..
barang2 umah..

tapi..
mungkin rumah tu xkan ad sape dok..
sampai dah kawen..
just weekend je dtg tgk rumah..
insya Allah..
mula-mula..
ingat aku yg nk dok..
tp almaklum la..
org tua xbg dok sorg2..
tambah2 dekat ngan opis tunang..
pastu ad la hal2 lain yg menyentap ckit ngan org2 sekeliling..
tapi..
abaikan je la..
sabar..

tunang plak xnk dok ctu lagi..
nnt dia buhsan..
xde kawan..
so..
kami decide tuk biar je kosong..
sayang kan..
bulan2 bayar sewa..
tapi kami dah xde pilihan..
mungkin..

pilihan terakhir..

"ada sape2 nak sewa bilik sementara sampai hujung bulan 10"

buleh la dok ngan aku..
ad gak kawan..
so..
org tua2 xla risau sangat..

tapi rumah buruk je la..
nak bagi sewa pn murah je..

hehe..
ad ke yg berminat??

hubungi la aku ek..

tu je la story kali ni..
setle sudah..



26.6.12

074 kisah rumah sewa

hai..
kembali bersiaran..
arini nk story sal rumah sewa after kawen..
alahai..sakit la kepala ni..

skng mood mencari rumah sewa..
yang berada di tgh2 tmpt kami bekerja..
fair & square la kan..
sama jauh nak p keja..

skng pilihan yg nampak..
bandar saujana putra je la..
almaklum la..
sorang bangi..
sorang shah alam..
kat area bdr saujana putra tu..
agak ke dalam..
tapi dh kian membangun..
tapi rumah yang mampu milik..
berkadaran dengan budget kami adalah..
apartment area ctu la..
kami planning nak sewa seawal mungkin..
sebab harga sewaan kian meningkat..
aduhai..

masih mencari2..
kalu buleh nak ground floor atau 1st floor je..
sbb ctu xde lift..
susah esok2 nanti kalu org nak dtg rumah..
kalu rumah tinggi2..
nanti sampai2 rumah kte je..
mesti dgr ayat2..
"apsal la tinggi benar rumah ko ni.."

agak xsedap di dgr kan..
mesti lepas tu org pk 40 kali nk dtg rumah kte..
murah rezeki kalu org slalu dtg umah kte ni..
kakak aku ckp la..
sbb dia akan bawak benda baik dtg..
bawak pergi benda2 xelok bila dia balik..
lgpn esok2 kalu sakit beranak ke senang ckit..
nak turun p hospital..
hehe..

last sekali..
kalu ad rezeki..
dapat dok rumah baru..
teres kat area ctu jugak..
menyewa jugak..
rumah kakak aku..
skng dlm proses apply loan..
moga2 dipermudahkan..
amin..
hehe..

tu je la..
bye..

*OP masih mencari*

14.6.12

073 alahai photographer

halooooooooo

seperti yang kamu..kamu..kamu.. sedia maklum..
yang xtermasuk dalam kamu..sila klik cni utk sedia maklum..

mood masih mencari official photographer tuk my BIG day nanti..
byk yg menarik & memikat hati..
tapi..
over budget la plak..

adui..

almaklum la..
mizzbudget..

huhuhu..

ada sape2 leh recommend x?
atau photographer sendiri nak offer diri lagi bagus..

yang penting..

*budget xover 2k. termasuk transportation ke Perak..photographer dari Taiping sgt2 dialu-alukan..
*friendly..humble..muda..supaya hasil tangkapan nmpk up to date..
*dapat 2 album (1pc custom album & 1pc sticky album), unlimited shoot, burn in CD or pen drive..
*pandai capture moments..candid..& potrait..


help me plzz...







9.6.12

072 Ouch..Bridezilla mai dah..

argggghhhhhh...
opss..
tension..
sampai salam pn xsempat nak bagi..

ni kisah bridezilla nyer..
nak baca..sila kan..
xmau boleh tekan X kat atas kanan tu..

kisahnyer..

semalam OP aku tpon..
for the 1st time..
setelah sekian lama booking..
almaklum la..
b4 dis just pm dalam Fb je..
aku kan pemalu..
kahkahkah..

me : halooooo..
him : halooooo kak..
me : (kak?) yupp..sape ni?
him : **** photographer..
me : owh..pasai pa (org utara kan)..
him : saya mintak maap byk2 kak..tarikh akak tu saya xbuleh..
me : hah??awat plak..aritu cakap free ja..xdak sapa booking lagi..
him : saya ad masalah ckit ni..tarikh akak tu mmg xbuleh..
me : !@&*()^%$$& (dalam hati)
him : kak..saya mintak maap la.ni saya nak transfer balik la duit kak tu..
deposit yg aritu tu..
me : ishh..cm na lagu ni plak ek..
him : ad masalah besaq..sorry yer kak..saya ad la kwn2 kot buleh sub2..tapi
aku terus potong dia ckp..
me : xpayah..xmau sub2 ni..sat g jadi kot lain plak..
him : ok la kak..xpa la cm tu..kak bagi la no akaun saya transfer..
me : ok..(bunyi frust)..
trus letak tpon..

arghh..
darah naik kepala dah..
nak marah xsampai hati..
mungkin dia ad hal lain..
mungkin gak dia tba2 kena kawen gak time tu..
buleh kawen tba2??
aishh..

10 minit lepas tu telefon tu..

dapat mesej..

"kak saya dah transfer.nanti kak check la ek..sorry sangat2..harap kak dapat hired org lain..TQ"

arghhhhhh..
mood skng..
kena bukak balik la list photographer yang lain yg ad dlm simpanan..

auw..auw..

hati ku tersusuk sembilu bisa..
bertambah la keserabutan kepala ni..
haishh..




7.6.12

071 Alkisah June

salam..
adus..ngeluh lagi..xbaik kan kan..
ishh..
ok2..
meh cni nak cte..
sejak2 awal2 bulan june ni..
cuti skolah plak..
asal p mana2 je..
harus la..
wajib la..
terjumpa dgn org..
mmg la org kan..xkan haiwan kot..
opss..kdg2 jumpe gak kucing..hehe..
ni bukan kisahnye..
kisahnye..
wajib terserempak ngan couple yang berinai di jari..
sampaikan jurutol pn pakai inai..hehe..
dasat sungguh penangan June..
tau la..
skng ni musim cuti skolah..
ramai yg kawen..
bak kata member aku..
musim mengawan..
hampeh je..
sangat sweet je tgk dorg yang berinai tu..
suke tgk..
suke mengomel mereka tu dalam hati..

"nanti nak inai merah cm tu.."
"asal inai ukir2 dia xlawa"
"la..laki dia pakai sume inai kat jari..hehe"
"alamak..apsal ad tompok2 inai kat leher bini dia..?? hehe.."
"sweet nyer"

tu la antara-antara yg komen aku dalam hati..
opss..dh terkeluar di dlm blog..
maapkan saya yer..
tapi yang pasti..
mereka sangat sweet..
*jeles*



source: Google

inai di jari laki & pompuan..
kenapa laki just pakai bukan di semua jari??
jeng..jeng..jeng..

*any tips nak inai merah yang cantek bukan merah hitam..sila komen cni..TQ


6.6.12

070 Fuhh..Kebizian melampau

salam sume..
fuh..penat..
kebizian yang sangat melampaui batas..
ketekanan jiwa btui la..
nasib last week dh p cuti2 malaysia ke Cameron Highlands..
hilang kejap keletihan bekerja..

adui..
mcm2 hal btui la..
byk benda xsettle lagi..
sakit kepala pk..
stakat ni..
catering & canopy dh siap booking..
yahoo..
but bulan ni agak kering..
roadtax keta & nak tukar tayar myvi kesygn tu..
almost 2 years dh guna..
so mmg ptt dh kena tukar tayar..
BOTAK kepala..

adus..
ok la..sbnrnya nak cte lain..
tp lain dh tertaip & tercte..
hilang dh idea apa nak cte td..

arghh..serabuts..

18.5.12

066 Checklist Hantaran

haloooooo..

jumaat sudah..sekejap je rasakan..
masa berlalu dengan sangat pantas..
makin hari makin berdebar..
kdg2 terpk..
"dah ready ke aku ni.."
"takut la plak"
"mampu ke nak jadi isteri org.."
auw..

ahh..abaikan semua tu..
back to the story..

Checklist Hantaran..
alhamdulillah..byk yg dah settle..

Hantaran for him


# Cincin - Done *x masuk dalam hantaran
# Kasut - Done
# Sejadah & Tasbih - Pending
# Gadget - Done
# Jam - Done
# Wallet + Belt - Pending
# Perfume - Done
# Coklat - Pending
# Cake - Pending
# Sirih Junjung - Pending

Hantaran for her me


# Bracelet - Done *xmasuk dalam hantaran
# Handbag + Kasut - Pending
# Make Up set - Pending
# Jam - Done
# Perfume - Done
# Telekung - Done *sponsor by my bff
# Sirih Junjung - Pending
# Cake - Pending

Tu la hantaran kami...
9 berbalas 7..
mayb akan settle kan bab hantaran b4 raya atau pertengahan puasa..
sebab byk benda xsettle lagi..sbb sangat malas nk pk..hahahaha..buleh ke cm tu..
hahaha..
serabut kepala pk..

ada sape2 leh bg x checklist korg..
apa nk wat lagi..cm byk jer yg xwat lagi..
pengsan...

14.5.12

068 Last Weekend Stories

salam..
isnin dah..
cm biasa..
MONDAY BLUES..

adui..
cpt giler masa berlalu sekarang ni..
jap dah 1/2 bulan May..

nak story ckit last weekend nyer xtvt..
sabtu??
cm biase half day keje..
pastu tu lepak umah jer..
layan LOVE RAIN..
hujan di pipi..
huahuahua..
serius sedih..
dah..dah..smbg cte..

petang lak..
meniaga uptown..
opss..
ekceli small uptown kat apartment tasek biru..
xtvt bulanan persatuan kat ctu..
alhamdulillah..
wlpn xbyk stock..

then..
zZzzZZzz..

ahad lak..
bangun pagi2..
g IKEA..
bawak my fiancee yang xpernah jejak kaki..
kat IKEA..
kesian kan..alahai..
usha-usha je la..
then p jalan TAR..
misi mencari cincin laki..
SETTLE..
tggu 2 weeks tuk siap kan..
sbb xde size..
jari bapak gajah besar..
hahaha..
last..
secara xsengaja..
p sogo ad sale..
so TERbeli perfume untuk hantaran..
habis dah $$$$$..
hujung bulan makan megi..
haha..
apa lagi..stat puasa ganti la..
dah xlama nk puasa..
baru ingat nak ganti..

yeah..
tu je la xtvt weekend yg lepas..

10.5.12

067 Busy..Busy..Busy

salam uolls..

kebizian melanda diri ini..
aduhai..

tapi alhamdulillah..
masih mampu bertahan..

kerja-kerja kawen agak tertangguh ckit lately ni..
walaupun mood tu ad..
survey sana survey cni..
but..
xtau nak decide nak mcm mana sume benda tu sendiri..
takut kena marah..
takut org xske..
paling..paling..paling..
takut over budget..
takut xberbaloi..

en.tunang plak sume benda refer kat mak..
alahai sweet sangat..
padahal tensen jer dengar..
haha..

sape2 ad suggestion x kat mana nak wat kad kawen..
berkualiti..
mudah nak deal..
cepat..pantas..
yang penting sekali..
MURAH..
kalu buleh nak yg simple but nice..





3.5.12

066 Contest Pameran Pengantin by Urban Vibe

hai..

1st time join "LIKE" contest cm ni..

jom tolong klik "LIKE" kat pic "cute" kami

hehe..

1st step


2nd step

klik "LIKE" kat gambar dalam link ni..


TQ..

jasa-jasa kalian akan ku kenang..

065 Yeayyy..

hai sume..

mood hepi giler..

sebab dah siap booking..

baju sanding..

make up..

pelamin..

hiasan dalam bilik..

wah..wah..wah..

hepi giler..

pakej sangat berbaloi..

memenuhi budget yang teramatlah ciput..

hehe..

vendornya adalah..


vendor make up masa bertunang aritu..

suke..suke..

sekang ngah pk design pelamin..

yang menarik mata..

kalu buleh nak moden style..

hehe..

alhamdulillah yang besar-besar dah siap booking..

tinggal catering & khemah je..

tu terserah la pada mak sedara aku..



*turqouise black white..auww*



26.4.12

064 thursday

kembali bersiaran..

assalamualikum..

sekian lama menyepi..

arghh..

pape pn xready lg..

malas nyer..

akan pulang ke kampung sabtu ni..

nk booking baju sanding, MUA dan pelamin..

catering sekali..

alahai..

kempis poket bulan ni..

what to do..

nak kawen punya pasal..

redha..

duit buleh dicari..

insya Allah..

amin..

10.4.12

063 Khusus Kawen

halooo..
seperti entry ni..
weekend aritu padat dgn xtvt khusus kawen..
yeah..

serius xmengantuk langsung..
xde pon rasa nak tersengguk-sengguk rasa nak tdo..
even after lunch..
peroot kenyang..

high recommended kalu nak p khusus kawen..
kat cni.
penceramah sume yg berpengalaman..
kelakar..open minded..
sempoi..

byk ilmu yang berguna yg disampaikan..
tersurat dan tersirat..

tempat khusus kawen ni..
adalah di Wani Pesona, Setiawangsa..

cuma 1 benda je...
kureng puas hati..
tmpt makan sangat crowded..
tapi xpe la..
g khusus kawen bukan nk makan kan..
so xmenjejaskan langsung..
sbb makan kat kedai yg lain..
sendiri bayar punyer..
hehe..

so..
semangat ckit dh nak start preparation..
yeah..
chayok..chayok..


*OP dh siap booking..yeah..





7.4.12

062 XTVT This Weekend

salam sume..

xtvt minggu ni adalah..

menghadiri khusus kahwen..

yeah..

kat mana??

hah..tunggu..

akan d review kemudian..
hehehe..

harap2 lepas khusus kawen ni..

bersemangat nak start preparation..

untuk kawen fizikal & mental..

harapan khusus kawen ni..

memberi banyak ilmu pengetahuan yang berguna..


*euwww..berjubah kau nak p khusus kawen.. :)

4.4.12

061 Wordless Wednesday

my fiancee dah terbukak hati nak..


chayok..chayok..chayok..

i always support u..

28.3.12

060 Tutorial Satin Pomander Ball

assalamualaikum..

seperti yang aku pernah janji dlu..
arini aku kotakan..
aku nk bg tutorial sal satin pomander ball..
yg aku DIY sendiri masa bertunang aritu..

1. Sediakan barang-barang seperti kain satin (warna ikut sedap korg), polisterin bulat (ikut size yg korg nak), jarum yang berkepala (kalu buleh cari warna yg kontra dgn kain satin), lilin, gunting, template bulat 3 saiz (ikut suke korg, jgn besar sangat), riben

*sori yg ni xde gambar.

2. Potong kain satin tersebut mengikut saiz template korg banyak2.Ingat 3 saiz yang berbeza. Then, balut polisterin bulat dengan riben yang sama warna dengan satin tersebut. 


3. Then, layurkan satin yang telah dipotong bulat tadi. Susun satin berlainan size seperti kelopak bunga..
Yang bawak sekali saiz besar, sederhana dan atas kecik.


4. Cucuk ketiga-tiga kelopak tu dengan jarum berkepala and then cucuk keatas polisterin bulat. Susun ikut citarasa anda. Jarang-jarang pon tak apa.Sebab polisterin bulat tu dah balut dengan riben. Lagi cantek rapat2 nanti nmpk lg gebu..hehe..

5. Then, gamkan riben untuk di gantung.


TADAA..SIAP..

*perlukan kesabaran yang tinggi..tp bila dah siap sangat puas hati..
hilang penat bila ramai yang puji..

Canteknyer.. senyum sampai ke telinga..

ada ke yg nak tempah?
hehe..

selamat mencuba..

26.3.12

059 Missingpiece shoppe

assalamualaikum..
sori lame menyepi..
disini nak maklumkan..
aku br je mula wat business online..
bersama dgn kazen tersyg..

kami juai tudung..
br je launch malam ni..
moh la jenguk2..
nak cari duit kawen ni..

add la kami di FB

wat masa sekarang tudung bawal printed obama..
yang tengah hangat sekarang..
kami jual..
cepat..cepat..cepat..
meh nk tnjk teaser ckit..


nk tgk color lain..
p tgk kt blog ngan fb kami ek..

TQ..

*rindu nak story sal kawen..

21.3.12

058 Wordless Wednesday

rindu saat ini..
terasa ingin diulangi saat ni..


sebab rasa cm artis..
flash sana sini..

auww..

20.3.12

057 Gelang Emas

haloooo again..
mood nak menaip dh kembali..
hehe..
layan la sampai muntah ijo ek..

sabtu lepas..
aku ngan fiancee..
fiancee gtu..alahai..suwet..
hehe..
g jalan-jalan..
survey gelang emas..
tuk nikah nanti..
konon survey la kan..
last-last beli trus..
haha..
sbb my fiancee tkt harga makin naik..
bukan takut apa..
"b, takut u kena pakai gelang nipis je..xsesuai ngan badan"
kuang ajo..
sabar je la..
so..
dh settle 1 benda..
yeah..
0.0005% dah settle..
br settle banyak tu..
dh kecoh..
haha..

tu je nak cte..
harga emas sekarang..

999=RM200/g
916=RM190/g

mahal kan..


056 Review DIY

halooo..
arini aku nk cte sal DIY yang aku dh wat mase majlis aritu..
first nak cte sal HB..

ingat lagi x korg dgn cte DIY HB tu..
al kisah nyer..
hb tu benda pertama aku nk wat..
punya la semangat..
dh siap sume dh..
tinggal nak cantum..
lg 2-3 hari b4 event..
cantum la kesemuanya..
tp cm pelik..
xmau btui2 tegak..
lastly, hancur..sebab asyik susun bukak..
susun bukak..
so xde la hb..
frust..

tapi..tapi..my dear fiancee..
give me a surprise on that day..
taadaaaaa..

chocolate rose..
uishh..first time gambar sendiri masuk belog ni..
comey comot x saya??
hehe..
time ni..
pipi merah..
malu..
kire pengganti hb yg hancur tu la..
hehe..
habis dh cte sal diy hb..

lg 1 DIY adalah pomander ball..
korg perasan x yg kt blakang tu..
pelamin x ala-ala pelamin tu..
yg merah tu..
yes..
tu aku DIY sendiri bersama kazen ku yg comey..
versi kain satin..

ni la hasil nyer..
nnt aku wat tutorial ek..
ramai sedara berkenan smpi nak amek..
hehehe..sgt puas hati wlpn agak penat..

lastly..
of coz la DIY mini mini mini pelamin + bilik..
sebab pe mini kuasa tiga ni..
sbb x mcm pelamin pn..
idea last minit..
aku wat sesi sarung cincin..
dalam bilik jer..
segan nak dok luar..
hehe..
mula-mula ingat nak dok atas katil je..
tp atas nasihat ramai..
xmanis lak future MIL terbongkok2 nak sarung..
so trus decide bilik tu bahagi 2 bahagian..
so jadi la cm ni..

sebab pe xpasang sume pomander ball??
sebabnyer..
hanya mampu wat 7 bijik je..
hehe..
hanya tuk membezakan ruang..
lgpn xcantek kalu pomander tu jauh sgt kan..

tu je la DIY yang aku wat masa majlis aritu..


17.3.12

055 Review Hantaran Tunang

hai..

arini dh ad mood nak cte sal majlis pertunangan mggu lepas..
first skali nak review sal hantaran..
hantaran adalah 7 dulang..
hantaran menggunakan idea bantal..
aku pernah cte kt entry nientry ni dlu..
byk senang dh skng ni..
sewa je..
kos pn ckit je berbanding wat sendiri..
tp sape2 yang ske DIY tu xkisah la..
puas hati ckit..
oleh kerana aku ni mizzbudget katakan..
so setelah di pk tambah tolak bahagi darab sume..
sewa adalah yg terbaik..
lgpn aku anak bongsu..
lepas ni bukan ad sape nak guna dh pon..
kalu beli bagai..
hehehe..

meh cni..
aku nk tnjk..
hasil kerja lelah aku..
utk hantaran..
.
.
.
.
.

tadaaa...

 ni la hasil nyer hantaran aku utk en.tunang tersayang..

dari kiri bawah ke atas: 1) buah-buahan 2) agar-agar kering 3) kain nikah+samping versi tengkolok
dari tengah bawah ke atas: 1) pot pouri 2) kueh bahulu dalam jar 3) chocolate rose
dari kanan bawah ke atas: 1) tepak sireh 2) bahulu bunga besar 3) red velvet cake

alamak..
apsal 9 lak hantaran ni..
tadi ckp 7..
hehe..

tepak sireh tu xtermasuk hantaran..
sbb xde bekas merah yang sulam benang emas tu..
terpaksa la kami mendeco ckit bagi cantek..
lagi 1, bahulu bunga besar tu atas hajat mak sedara aku..
so..dh org bagi xbaik kte mengecikkan hati nyer..
tu je kot sal hantaran..




15.3.12

054 happy birthday fiance

15.3.2012


 fiance..
i love you so much..
till the last breath..

insya Allah..
tahun depan kte celebrate as husband & wife..
xde ape nak bagi..
sbb dh bagi time majlis aritu..
hehe..

source: Pakcik Google


14.3.12

053 Wordless Wednesday

i'm engaged 

 will be review it later..
 

10.3.12

052 esok ke?

*schedule post*

esok je ke??
uiii mak aii..
rindu korg sume..
will be update after e-day k..

doakan saya yer..

9.3.12

051 two

*schedule post*

hari lagik??
minta sume mendoakan segalanya berjalan lancar.
-amin-

8.3.12

050 3 days more


schedule post..

mungkin time ni..
ngah drive pulang ke kampung..
doakan selamat sampai yer..

7.3.12

049 Ya Allah


esok stat cuti..

dalam membilang hari..
kian berdebar rasa..
tp kian sedey menyelubungi diri..
nape terjadi begini?

R.E.D.H.A

"Ya Allah kau permudahkan segala urusan hambamu ini. Berikan kekuatan dalam mengharungi segala masalah  yang terjadi kini. Sesungguhnya kau Maha Mengetahui segalanya" 

-amin-

6.3.12

048 Checklist 5 hari sebelum

5 days before the event

checklist

*Outfit*
- baju: done
-tudung: done
-veil: done
-inner: done
-dry cleaning: pending
-MUA: deposit (RM100)

*Hantaran*
-bantal hantaran: deposit (RM35)-esok amek kat Nawal
-kain nikah: done
-coklat: my sis sponsor
-cake: done depo RM20
-pastry: change to Agar2 Rose-done
-buah-buahan: pending
-pot pouri: done
-coklat: change to Bahulu-done
-deco: dah beli barang

*Catering*
- masak sendiri

*Decoration Bilik*
-cadar: done
-langsir: done
-backdrop: done
-deco: pending




047 5 days more

APA??


gelabah cm dah nak start..
mana x gelabah kau..
gaji xmasuk lagi..

arghhh..
esok last day keje b4 balik kg..
alahai bos..
paham la ckit..
saya nak pakai..


help me..
sape nama Along yg baik..
nak pinjam duit..

*gambar tu pn belas ihsan mr.google..
alangkah baiknye la kalu mr.google ni leh transfer duit byk cm tu ke akaun aku..


5.3.12

046 6 days to go


huii mak aii..
denyutan jantung setakat ni..
masih..
normal..
wlpn kepala dok serabut pk mcm2..
lg nak dekat mcm2 hal dok pk..
lg nk dekat..
byk benda jadi kt jari tgn kanan aku..

terkepit pintu la..
terluka masa bukak tin susu pekat la..
tercalar dek cakaran anak buah aku la..

akhir sekali
cincin pertama my dear bagi..
masa dlu..
hilang..lost..
xtau ke mana..
hilang di bilik air..
sedey

+____+

hope sumenyer berjalan lancar..
jasad d opis..
hati dh kat kampung...


1.3.12

045 10 days

apa??
10 days lagi..
uii mak ai..
cuak plak..

decoration bilik xnmpk byg lagi..
masih dok wat diy pomander ball lagi..
br sebijik..

arghhh..
cuak..
sempat ke x ni..
makin dekat makin cuak..
makin dekat makin rase xmau bertunang..
boleh??
haha..

arghhhh..



29.2.12

044 4 tahun sekali

29.2.2012

hanya 4 tahun sekali jer..


28.2.12

043 Sape ad tepak sireh? Nak sewa..

yer..
ad sape2 kat cni..
yg memiliki tepak sireh..
yg ingin bg sewa..
atau..
tahu tempat utk sewa tepak sireh..
aku nak sewa..

alahai..
source: Google

side aku dh ad..
side dear lak xde lagi..

anyone have?
i want to rent it..

please help me..
serabut kepala aku dh ni..

24.2.12

042 Al-fatihah utk Adik Faris

seperti yang di ketahui..
adik Faris Nur Daniel..
telah kembali ke rahmatullah..
pagi semalam..
dan..
selamat dikebumikan..
petang semalam..

al-fatihah..
salam takziah..
utk family adik Faris..

aku pn br tau cte sal adik Faris ni..
sedey sangat..
adik Faris mengidap..
barah darah..
nak tau cte lanjut..

pape pn..
same2 la..
kite sedekahkan..
al-fatihah..


sangat comey..
source:Mazidul 

041 Congratulation to Yusry & Lisa

congratulation..
to both of you..
yusry & lisa..
semoga bahgia hingga akhir hayat..


owhh..
anda berdua sangat sweet..
so..jeles..


sangat suke pelamin anda..
simple but exclusive..
sesimple lisa..
baju pn simple..
tp cantek..
suke..suke..suke..


mas kawen adalah seutas rantai platinum..
wah..wah..wah..
comeeeellll nyer lisa..
hensem nyer yusry..
sesuai sangat la..


pixca from: BlissCandid




23.2.12

040 Kenduri di dewan atau di rumah??

yer..
kenduri di dewan atau di rumah..
mane korg sume prefer..

dari b4 plan nak kawen..
aku dh berangan..
dan tersangat la suke..
serta berkeinginan nak wat majlis kawen..
di rumah saje..
biarpun bukan la di rumah parent sendiri..
tapi tetap mau wat di rumah..
FYI..
my parent dah lame xde..
tp aku mempunyai sedare yang di anggap..
sebagai mak..
yes..
di rumah makcik ku..

tapi..
ramai daripada sedara2..
my sis..my bro..
sume nak wat kt dewan jer..
the reason is..
xpernah rase wat kenduri..
di dewan..
b4 dis sume d rumah..

wuarghh..
agak tersentap sekejap..
tp masih dalam perbincangan la..
either di rumah or di dewan..
masing-masing ada..
pro and cons nyer..

yang paling penting..
aku nak tahu yg mane lagi murah & jimat..
tu perkara yg utama sekali..
mizzbudget kan..

ada sape2 bleh share ckit x..
sal harga sewa dewan & sewa khemah..
tadi aku gugel..
harga dewan buleh tahan la..
mahaiii..
khemah lak aku xsure..

motip gambar ni??
merajuk..
haha..


sebab-sebab aku prefer kenduri di rumah
1. segala kemudahan ad dirumah..xyah nak angkut2 brg ke dewan.
2. mudah & selesa bagi yang dah berkeluarga..tambah2 yg ad anak kecik..nak tdo ke nak terlentang ke..
3. sedara2 jauh yang dtg leh lepak2, borak2, mengeratkan silaturrahim..kalu di dewan xde tempat nak lepak2..
4. senang tuk kawan2 aku dtg nak jumpe b4 sanding..
5. nak simpan harta benda yang berharga pun senang..ad tmpt nk kunci..
6. org kg nak dtg lg mudah sebab dh tau rumah kat mana..
7. lepas majlis, pengantin ad peluang kenal sedara2..
8.sama2 leh gotong royong kemas umah..

tu je kot..sebab-sebab aku suke kenduri di rumah..

korg sume cm ne lak..








22.2.12

039 WW: Macam mana nak join group b2b 2012?

teringin nak join group..
bride to be 2012..



ada sapa2 bleh tlg??
cm best je..
cari kat FB..
xde la..

macam mane ek nak join..

21.2.12

038 tadaaa..

fuhh..

agak kebizian melanda diri ni..
makin hampir..
makin pening..

currently mood..

1) diy-ing HB
seperti yang ku war2 kan di sini..


xsiap pn lagi..
masih dok gigih menjahit lg beberapa ratus kelopak lagi..
mungkin akan di tukar design ckit..
will review after event k..

2) deco..deco..deco

dok menyiapkan bunga-bunga..
tuk hantaran..
beralasakan bantal yg lebih kurang..
hampir sama..

wat bunga deco ni siap-siap..
nanti dh amek bantal kt Nawal..
trus letak n adjust ckit2..


abaikan kete ABC tu..
hehe..

ok x??

tu je kot mood skng ni..

asal sabtu & ahad menjelma..
otak otomatik..
fokus sal kawen jer..

otomatik lak tu..
ingt kete je ad otomatik..
haha..

so..
sabtu & ahad ni..
jom p SACC Mall..
Cinta Seputih Salju..

notakaki: sedey xdpt join contest by Urban..bz sgt..










11.2.12

037 Checklist

helooo..

sila tengok ticker kt atas..
1 month until our engagement day..

cuak..

checklist

*Outfit*
- baju: done
-tudung: done
-veil: done
-inner: done
-dry cleaning: pending
-MUA: deposit (RM100)

*Hantaran*
-bantal hantaran: deposit (RM35)
-kain nikah: done
-coklat: my sis sponsor
-cake: done depo RM20
-pastry: cousin sponsor
-buah-buahan: pending
-pot pouri: done
-coklat: done
-deco: dah beli barang

*Catering*
- masak sendiri

*Decoration Bilik*
-cadar: pending
-langsir: done
-backdrop: done
-deco: pending

tu je kot..
checklist untuk tunang..
simple je..
simple but gorgeous..
hahaha..

OP & OV & mini pelamin..
xde..
mini pelamin xmau buat..
sbb nak dok dalam bilik jer..

OP & OV lak..
xde budget tuk ni..
just mintak adik abg ipar je..
dia ad kamera besar yang org skng ad tu..

cm byk je xsettle lagi..
cuak..



10.2.12

036 Kain Baju Nikah

assalamualaikum w.b.t

salam Jumaat sume..

hari ni nak cte ckit sal tema baju nikah nanti..

sabtu lepas..

g Jakel Shah Alam..

mmg dh plan nak beli kain nikah..

kebetulan sale..

yeah..

akhirnye tercapai..

kaler pink belacan light..

lining adalah peach..

peliks x?

material kain..
chiffon beaded..
lining adalah satin..

beads tu ad kaler peach light..
so pakai lining peach menampakkan..
beads tu..
contra ckit la..
tp cantek..

i sukaaaa u..

pada mulanyer..
xberapa suke design chiffon tu..
cm pelik..
sekali test di badan..

my sayang ckp..
"u looks slim la dear"

trus stuju..
yeah..tu yg ku mahukan..

tp balik umah..
ad yg xbrape suke dgn pilihan kain tersebut..
kate mereka..
suram..
peliks..
susah nak cari tudung..

mood trus down..
tp pk balik..
dah beli..
dh kuar duit byk gak..
i dun care..
whatever u want to say..

at least..
cantek & slim di mata my sayang..
hahaha.. (gelak jahat)
aku punya majlis..
aku punya pasal..

xmau teaser lagi la..
belum majlis..
dh settle majlis tunang..
br bleh tnjk..

ari2 I usha..
kain tu..
mood: xsabar nak tempah..

notakaki: pink belacan colour code dia ape ek..commercial name..

8.2.12

035 Bantal Hantaran

salam sume pelayar alam maya..

sekian lama bercuti..
4 hari tu..
arini I'm Back..

seperti Entry b4 dis..
aku ad ckp nak DIY bantal hantaran kan..
pk punyer pk..
bincang punyer bincang..
xjadi DIY..
kire balik cost..
lebih baik sewa je..
berbaloi2..


cantek kan..
murah pon murah.
bleh la visit cni..
macam-macam ada..

dh booking..
yeah..

sepanjang cuti 4 hari ni..
byk benda dh settle..
sangat ske..
alhamdulillah..
tinggal beberape benda kecik je blom settle..
next entry la story..




There was an error in this gadget
 

Blog Template by YummyLolly.com