22.11.11

019 Harimau Muda

aumm..
aummm..
auummm..


congratz harimau muda malaya..
berdebar-debar tgk game final sukan sea semalam..
terketar-ketar tangan..
korg sume tengok x??
sokong x??
mesti la sokong kan..
negara terchinta kan..

tabik spring la kat gollie
Khairul Fahmi..
even di landa gosip yg mcm2..
tapi sgt professional..

Baddrol Bakhtiar pon ad style la..

congratz..
terima kasih harumkan nama negara..

congratz gak kat sume atlet malaysia di sukan sea kali ni..

16.11.11

018 Scrapaperclip Giveaway

Scrapaperclip Giveaway

wow..giveaway yang sangat awesome..
cun melecun..
cek habaq kat hang..

owh..
sangat berbaloi..

Scrapaperclip punya tuan murah hati nak mengadiahkan..
G.U.E.S.T B.O.O.K
hasil karya beliau..
bernilai hampir RM180
sempena pembukaan website beliau..

sweetnyer..

owh..comey sekali..

G.U.E.S.T B.O.O.K
pada aku ianya..
sangat berguna..
sangat meninggalkan kenangan indah..
selain daripada gambar..
ucapan kawan2, sedara2 yang ditulis dalam ni..
owh..
sangat memberi makna..


jom..jom..join..
xyah susah-susah..
senang je..

syarat-syarat
1. jadi follower belog Scrapaperclip
2. promote giveaway ini kat belog kamu..dgn simple entry..
3. leave a comment n link belog kamu kat sini

senang kan..
semudah ABC..

pemenang plak akan dipilih secara random..
cm lucky draw..

owh..
mane tau ad rezeki..
come on b2b..
 ^_______^

untuk x-b2b plak..
ad special give..
jom terjah 

14.11.11

017 six years

hai..

update cepat2..
nk kuar g candle light dinner wif my sayang..
nak balik siap chantek2..
phew..

enam tahun sudah
we're together gather..
sila tgk ticker atas tu..
+___+
insya Allah..
xde aral melintang terbongkang..
tahun depan new life will begin..
doa2 kan ek..

kita merancang Allah yang menentukan..
 da..


27.10.11

016 2012

helooooooooo..
anybody home..

haha..
agak kesewelan jap..
dok opis xde keje..
yuhuuuuu..

yeah..
sori2 mood kesengalan tibe2 nak menonjolkan diri plak..

just nak taip..
hati ku jeles..
sebab belum confirm sumenye..
2012 just around the corner lap..
huhuhu..
vendor2 plak dah ramai wat promosi  2012..


arghh..
selagi xconfirm xleh booking..
huhu..


dah la banyak contest yang best2..
nak gak la try masuk..
tp..


aku nanges cm ni rupanye..
haha..
perasan comey cm baby la plak kan..


bukan apa dengan adanya contest-contest ini..
dapat la meringankan beban b2b serba sikit kan..
kalu ad rezeki menang la kan..
huhu..


xpe..mungkin pasni lagi byk contest kot..
ad hikmah tuk sume ni..
ayat sedapkan hati ke??
huhuhu..


ayat sekadar untuk peringatan pada diri..
"setiap yang berlaku ada hikmahnya"

19.10.11

015 SEKIAN LAMA MENYEPI

ASSALAMUALAIKUM..
SUME..
*ALA2 PROF IZZI

LAME GILE KAN MENYEPI..
SORI..SORI..SORI..
EH..DH LA LAME MENYEPI TIBE2 LAYOUT LAIN PLAK KAN..
MOOD BUHSAN DENGAN YG LAME..
HEHEHE..
KEMALASAN TAHAP MAX SEBENARNYE NAK UPDATE BELOG..
DGN XDE BENDA NAK STORY..
LEPAS KEJADIAN CINCIN..
CINCIN SI DIA DH SIMPAN..
CAKAP XMAU BAGI SAPE TGK..
TP SEBAB EXCITED TERUS TUNJUK KAT MAK DIA..
HAMPESS..

INSYA ALLAH AKU AKAN KEMBALI BLOGGING..
MOOD TAHUN BARU KOT..
*2 BULAN LG KOT..
INSYA ALLAH TAHUN 2012..
TAHUN GAME OVER UTK KAMI..
HEHEHE..
DOAKAN LA EK..

WALAUPUN JARANG UPDATE..
TP SELALU JE BLOGWALKING KE BELOG2 KORUNK YG CUN TU..


TAHNIAH KEPADA SUME B2B YANG DAH SELAMAT MENJADI PENGANTIN BARU..
KORUNK CANTEK SANGAT..
JELES..HUHUHU..
MOGA PANJANG JODOHNYA SEHINGGA KE AKHIR HAYAT..

^_____________^






18.8.11

014 THE RING

SALAM U OLSS..
SORI LA..
LAMA X MENGUPDATE CNI..
BR PINDAH OPIS..
SO PENAT XHILANG2 LG..
OPIS PON XDE INTERNET LAGI..
MOOD AGAK MALAS..
TP SKNG DH RAJIN..
WEEEE…
SENYUM LEBAR SAMPAI TELINGA..
STILL REMEMBER PROMOTION BY WAH CHAN??
SEMALAM ADALAH HARI CUTI BG NEGERI SELANGOR..
NUZUL AL QURAN..
DGN TANPA RANCANGAN..
2 PASANG KAKI KEKASIH NI..
TELAH SAMPAI KE WAH CHAN CAREFOUR WANGSA MAJU..
NIAT HENDAK MENGUSHA SAJA..
TP..
AKHIRNYA..
TADAAAA…
SCROLL DOWN PLEASE.. Embarrassed smile
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
HAHA..
XLEH LA TUNJUK SEKARANG..
NANTI XSURPRISE..
EVEN TEASER2..
XMAU..XMAU..XMAU..
Laughing out loud
MEMANG BETUL LA..
BUY 1 FREE 1
SUKENYE..
ALHAMDULILLAH..
HARGA STILL DALAM BUDGET..
WALAUPUN E-DAY MUNGKIN TAHUN DEPAN..
PADA AKU..
XKISAH..
BUKAN APA..
TAKUT HARGA EMAS NAIK MELAMBUNG2 KANG..
SUSAH PLAK NANTI..
OPSS..
FOR UR INFO..
HARGA EMAS NOW..
rm190/GRAM 916
LAST ENTRY WAH CHAN TU..
AKU CKP rM180/GRAM KAN..
TAPI SETAKAT SEMALAM..
DIA DH NAIK..
DALAM BEBERAPA HARI JE..
NI SA WAH CHAN YG CAKAP..
SO..
B2B..
APE LAGI..
CPT2 SURVEY..
CPT2 PK..
XSALAH BELI AWAL..
SBB EMAS NI ASET YG BERHARGA & MENGUNTUNGKAN..
SAMPAI CNI SAJE..
JUMPE LAGI BILE JEJARI YG XBRAPA RUNCING NI MENAIP LAGI KT CNI..

11.8.11

013 CALENDAR 2012

 

HAI..

AKU SEDANG MENGUGEL CALENDAR 2012..

YG AD SCHOOL HOLIDAY..

TP..

APSAL XJUMPE..

ADUI..

CM NE NK WAT PLANNING NI..

RISIK..TUNANG..KAWEN..

TIME CUTI SKOLAH JE LA..

YG AVAILABE PON..

YG SESUAI UNTUK SEGALA MAJLIS..

DLM FAMILY AKU..

ALMAKLUM LA..

RAMAI YG DH BRANAK PINAK..

YG MASIH SKOLAH..

KALU WAT TIME LAIN..

SAPE LA YG NK TLG AKU NNT..

LGPN XMERIAH LA..

KALU ANAK2 BUAH XDE KAN..KAN.KAN..

 

SO SAPE2 YG PERNAH TERJUMPE..

CALENDAR 2012..

SILA BG LINK.

 

..TQ..

 

*KT OPIS CALENDAR 2012 XDE YG SKALI CUTI SKOLAH..

10.8.11

012 KISAH NORMA & TALIB DI MHI

 

HAI..

BERGENANG AIR MATA TENGOK VIDEO NI..

 

AKU XPERNAH MISS BACA BELOG KAK MOON NI..

TAPI SEBAGAI SILENT READER JE LA..

TIAP KALI BACA PART KISAH NORMA..

SURE BERGENANG JE AIR MATA NI..

DALAM HATI PLAK SAYU JE..

TERDETIK PLAK..

ADA ORG LAGI BESAR DUGAAN NYER DR KITE NI..

WALAUPUN KDG2 KITE RASE DUGAAN aLLAH BAGI KAT KITE DH CUKUP BESAR..

KITE PTT RASE BERSYUKUR..

 

TALIB..

THE BEST MAN AKU RASE..

KALAH SETH TAN DALAM NORA ELENA..

TALIB SGT TABAH..

NORMA SGT BERTUAH MEMILIKI TALIB..

RAFIQ..

BABY YG COMEY..

 

APA2 PON..

MEH LA SAMA2 KITE DOAKAN..

kesihatan norma..

supaya dapat menjalani kehidupan bersama talib & rafiq..

amin..

 

“saya tak akan putus asa selagi saya ada nyawa di kandung badan, saya tak kan putus asa” –talib

 

 

 

9.8.11

011 WAH CHAN’S RIANG RIA AIDILFITRI PROMOTION 2011

 

hai..lama x story mory kat cni..

rindunye.

but dun worry..

slalu je jenjalan kat belog korg yg cun..yg style..yg hebat tu..

cume xsempat nak tgglkan jejak tapak kaki tetikus aku ni..

bizi sgt2..

bizi mengemas brg nk pindah opis..

phew..penat sey..

dh la bulan puasa..

dh nama pon kuli..

kena la redha..

 

eh..

pjg plak intro ko ek mizzbudget..

ok2..

just nak share kt sume..

harga emas..

da latest price..

RM180/gram

wah..wah..wah..

c buah hati aku dh penin ni..

mane nk cekau duit ni..

erm..

and..

secara xsengaja..

dia ternmpk iklan promotion kt tv..

wah chan’s riang ria aidilfitri promotion..

buy 1 free 1

untuk cincin berharga rm300 n above..

pergh..

cecepat kol aku nk ajak g usha..

terkezut aku..

Surprised smile

so skng..

aku nk mintak pendapat sume b2b atau mantan2 b2b tu..

sila la bagi tips2 cara nk beli cincin risik + tunang ni..

seyes aku xpnh beli emas..

and..

1 more thing..

ada x sape2 yg pernah tahu pasal promotion2 mcm ni..

adakah betul??

APA SYARAT2 DIE?

yg free tu cm ne condition die..

CINCIN YG MCM MANE YG DPT??

SBB KALU DPT CINCIN OK BULEH LA JIMAT CKIT..

XKISAH LA FREE KE APE..

ASAL DPT BERJIMAT..

aku tkt la kANG SEMANGAT NK JIMAT2 SKALI DAPAT CINCIN YG GULA2 TU..

MEMANG NGAMUK AKU..

TOLONG EK KAWAN2..

PLEASE HELP ME..

Sick smile

 

MEH AKU NK SHARE CIRI2 CINCIN IDAMAN KALBU..

YG KALU BULEH BUAH HATI AKU TUNAIKAN..

77.-14k-gold-ring-735874

SIMPLE..CINCIN RISIK..

14k-white-ladies-polished-round-diamond_o

CINCIN TUNANG..EMAS PUTIH..

TP BUAH HATI AKU XSKE EMAS PUTIH..

diamond-yellow-gold-ring_11002654_250x250

SO..MUNGKIN YG NI KOT MENJADI PILIHAN KALBU..

LEBIH KURG JE DGN YG ATAS..

 

AGAK2 KORG BRAPE HARGA CINCIN IDAMAN KALBU NI..

BUAH HATI DH AD BUDGET TUK CINCIN..

CUMA AKU TKT TBE2 CINCIN IDAMAN KALBU NI TAK DAPAT DIMILIKI SBB TERLEBIH BUDGET..

FRUST AKU NANTI..

HEHE..

HARAP KORG SUME SUDI2 LA EK KOMEN..

NAK SGT TAHU NI.

Jumpe lagi bile jejari yg xberapa nk runcing ni menaip lagi kt cni

 

*AKU HARAP DPT BELI CINCIN DLU BIARPUN BENDA LAIN XPK LG..TKT HARGA NAIK Smile

1.8.11

010 salam ramadhan

buat sume blogger2 & sume umat Islam..
tidak kira d mana saja anda berada..

semoga Ramadhan kali ini..
kita sume mendapat keredhaan dr Nya.

21.7.11

009 pre wedding

hai uolss..

just nak tanya la..
kalu tunang pon blum..
tapi dah ad plan nak kawen..
insya Allah..
next year..
salah ke x kalu kite buat dulu pre wedding??

sebab teruja biler tengok perkataan FREE pre wedding shoot..
&
tema apa yg sesuai??
please..please..please..
*adakah aku sangat2 gatai??

Jumpe lagi bile jejari yg xberapa nk runcing ni menaip lagi kt cni





20.7.11

008 polaroid camera


ada sape2 tahu x kat mana nk sewa polaroid camera ni??
teringin nak guna..

tQ mr.google 4 the pixca..

19.7.11

007 will u marry me??

crazy married proposal..
jom layan b2b sume..


credit to telurdibasuh

18.7.11

006 wayang time

hai..
semalam adalah hari dating sedunia..
almaklum la cuti kan..hari minggu kan..
tapi my dear terpaksa mintak cuti sebab AHAD adalah hari bekerja untuknya..
demi nk dating kan..xpe la..skali skala..hehehe..
semalam kami melayan movie je..
haha..
al-kisahnya nk tgk harry potter..skali penuh da..smpi petang..
so layan la movie lain..
marathon 2 movie skali..
meh la cte ckit movie yg ktorg layan smlm..


1) Flat 3A
aku mmg kaki tgk cte seram/hantu/pontianak..
senang cte yg ad unsur2 horror & seram la..
tu yg layan Flat 3A ni..

cte ni..not bad..
ok la..
byk part2 yg terkejut..
smpi ad sorg penonton kanak2 kot..
smpi menjerit mcm nk menagis..
hehehe..

buleh la nk layan..
nak tahu sinopsis

2) Mr Popper's Penguin 

mr popper's peguins...
best cte ni..
santai je tgk..
kelakar habis..
sesuai untuk tontonan seisi keluarga..
suke tengok penguins tu..
comel & cerdik..
Capten..Nimrod..Lovey..Loudy..Stinky..ala..lagi seekoq xingt plak nama..
penguins ni memang comel la..
g la tengok..
memang penuh pawagam..

ok la..nk smbg wat keje..

 Jumpe lagi bile jejari yg xberapa nk runcing ni menaip lagi kt cni







15.7.11

005 babi si pencuri telur


si burung yang sedang kemarahan..
kenapa??
telurnya hilang..
hilang kemana??
dicuri babi..
opss..

begitu la al kisah walisah nyer..
dek kebengang telurnye dicuri sang babi..
burung telah mengamuk..
melancarkan serangan yang tanpa henti2..
babi dgn redha sbb kesalahan nya..
terpaksa la menjadi babi-Q tuk burung..

ape lagi..
jgn di tunggu2 lagi..
seraaaaannnggggg..
babi ptt di hapuskan..


opss..
sori..terover plak kan..
ni la game angry bird yg menjadi kegilaan ramai ni..
tmbh2 yang pakai iphone la..android la..ipad la..3310 la..

sbnrnya aku pon gila main game ni..
main sampai mencarut la..
opsss..
tapi aku xde la main kt iphone tu..
xmampu beli..
ckp mizzbudget kan..
so kena la budget2 ckit..
nk kawen..hehe..

ok la..nk smbg main balik..
bos xde..ngular je la..
jom ar try main skali..
yg penting lepas main jgn lupe samak k..
hehe

Jumpe lagi bile jejari yg xberapa nk runcing ni menaip lagi kt cni

14.7.11

004 ALAHAI OMAK KAWENKAN AKU

hai uollss..

tibe2 rase cm nk senyum kambing sorg bile dgr ape yg dear ckp td..hehe..
suke bebenor hah aku ni..gatai terlebey..
hehe..

apsal korg melopong je ni..
nak tahu la tu..hehe..

ok..ok..
cte nye begini..once upon a time..
chewah..budget nk tulis novel ape??haha

dear cte mak dear dh xsbr sgt dh..
bukan dear yg xsbr..
hehe..
siap dah tnya tema apa utk tunang nnt..
kaler ape..
hehe..

alahai mak mentuaku cik ni..
saya pon belum ckp kt family lg ttg hal ni..
kalu mak mentuaku cik xsabar sgt dh..saya apetah lagi..
haha..

nnt saya bgth dorg k..
saya takut la..
xtau nak bgth cm ne..
hehe..

cm tu la al kisah walisah nyer..
hepi kan bile pihak sana plak yg xsabar..
hehehe..

"ALAHAI OMAK KAWENKAN AKU"


adus..please give me some idea how to tell my family that "I WANT TO MARRIED"
cuak wey..
tolong aku sat..

mcm2 bnda dh serabut kepala otak aku ni..xtau nak habaq lagu mana lagi..
tuuuuuudia keluaq plak mcm2 loghat...utara, N9..mujuq xkeluaq loghat Klate lagi..

Jumpe lagi bile jejari yg xberapa nk runcing ni menaip lagi kt cni

12.7.11

003 Mimpi Ular

hai sume..

uishh..ad ke yg bace belog aku ni??hehe
just nak share la..
malam kepada semalam...
ape punye ayat da ko ni mizzbudget..
aku mimpi ular dtg serang kaki aku ramai2..
WTF..

cuak gler mase dlm mimpi tu..
sengal gler..

bangun tdo trus terpk..
ape maksudnye ek??

ad yang ckp.

1) petanda cik abang ad org nak dtg meminang..yahoo..gedikss..haha..
    tp ular tu ramai??cm ne??
    erm..tu tandanye rombongan yg dtg tu nanti ramai..
    ooo..ye ke??ermm..

2) tanda2 org nk sihirkan kte...opss..takut la plak..
    tapi aku pnh dgr la dr ustaz2 al-kuliyyah  ustaz tu ckp berbunyinya begini..
    "Sekiranya kite bermimpikan haiwan yang berbisa yg dtg menyerang kite maknanye itu petanda akan berlakunye petanda buruk..yakni sihir.."

SO??

aku hanya mampu berdoa supaya dijauhkan dgn perkara2 yang buruk..hanya menganggap mimpi hanya skadar mainan tdo..

kalu yg (1) tu btui ape salahnye kan..aduss.. gediks la ko ni mizzbudget.. ^__^


tu je la kot kan..btw, thanks lala for be my 1st follower..hehe

Jumpe lagi bile jejari yg xberapa nk runcing ni menaip lagi kt cni

8.7.11

002 Annissa

Yehew...
Hai uolss..

Xde menda nak story la..
Just nak share yang skng i ngah addicted tgk cte ANNISSA..

 ala..
yg kt tv3 tu..
kul 10.30mlm
selasa-khamis

mula2 xlayan pon..
1 day tu ter-layan..cm best gak..

geram kat laki Anna & Balqis..
tp kdg2 tgk kelakar pn ad..
apa2 pn Rozita Che Wan (Balqis) sgt cute..



*kesian kt Anna xleh mengandung..takut la plak..

tu je la kot tuk celoteh hari Jumaat yang mulia ni..
Jumpe lagi bile jejari yg xberapa nk runcing ni menaip lagi kt cni..

7.7.11

001 Opening

Hai sume..

1st entry..

Belog ni aku nak abadikan nya sebagai belog yg menceritakan perjalanan aku untuk bersama dengan yang tersayang..Suka duka mengharunginya..Chewah..

Dengan kate lain "Bride to Be" punya belog la..
Even aku sendiri belum bertunang atau di risik tetapi aku & dear dah plan sume..
Dah berangan2 bagai..
Gatai x saya??? ^__^

Bile??
Heeeee..tunggguuuuu..
Harap dengan ada belog ni aku dapat luahkan la impian, angan2 aku serta dapat share ngan org lain kt luar sane tu..sape lagi kalu bukan dengan korg yg ngah dok cbuk membaca belog aku ni...budget artis la ko ni..haha..


So..1st entry setakat ni je kot..

Jumpe lagi bile jejari yg xberapa nk runcing ni menaip lagi kt cni..




There was an error in this gadget
 

Blog Template by YummyLolly.com