29.6.12

075 Rumah Sewa

yay!!
seperti yang diwar2 entry b4 dis..
kisah rumah sewa..
settle..
hehe..

so..
kami cdg mungkin akan start prepare ckit2..
barang2 umah..

tapi..
mungkin rumah tu xkan ad sape dok..
sampai dah kawen..
just weekend je dtg tgk rumah..
insya Allah..
mula-mula..
ingat aku yg nk dok..
tp almaklum la..
org tua xbg dok sorg2..
tambah2 dekat ngan opis tunang..
pastu ad la hal2 lain yg menyentap ckit ngan org2 sekeliling..
tapi..
abaikan je la..
sabar..

tunang plak xnk dok ctu lagi..
nnt dia buhsan..
xde kawan..
so..
kami decide tuk biar je kosong..
sayang kan..
bulan2 bayar sewa..
tapi kami dah xde pilihan..
mungkin..

pilihan terakhir..

"ada sape2 nak sewa bilik sementara sampai hujung bulan 10"

buleh la dok ngan aku..
ad gak kawan..
so..
org tua2 xla risau sangat..

tapi rumah buruk je la..
nak bagi sewa pn murah je..

hehe..
ad ke yg berminat??

hubungi la aku ek..

tu je la story kali ni..
setle sudah..



26.6.12

074 kisah rumah sewa

hai..
kembali bersiaran..
arini nk story sal rumah sewa after kawen..
alahai..sakit la kepala ni..

skng mood mencari rumah sewa..
yang berada di tgh2 tmpt kami bekerja..
fair & square la kan..
sama jauh nak p keja..

skng pilihan yg nampak..
bandar saujana putra je la..
almaklum la..
sorang bangi..
sorang shah alam..
kat area bdr saujana putra tu..
agak ke dalam..
tapi dh kian membangun..
tapi rumah yang mampu milik..
berkadaran dengan budget kami adalah..
apartment area ctu la..
kami planning nak sewa seawal mungkin..
sebab harga sewaan kian meningkat..
aduhai..

masih mencari2..
kalu buleh nak ground floor atau 1st floor je..
sbb ctu xde lift..
susah esok2 nanti kalu org nak dtg rumah..
kalu rumah tinggi2..
nanti sampai2 rumah kte je..
mesti dgr ayat2..
"apsal la tinggi benar rumah ko ni.."

agak xsedap di dgr kan..
mesti lepas tu org pk 40 kali nk dtg rumah kte..
murah rezeki kalu org slalu dtg umah kte ni..
kakak aku ckp la..
sbb dia akan bawak benda baik dtg..
bawak pergi benda2 xelok bila dia balik..
lgpn esok2 kalu sakit beranak ke senang ckit..
nak turun p hospital..
hehe..

last sekali..
kalu ad rezeki..
dapat dok rumah baru..
teres kat area ctu jugak..
menyewa jugak..
rumah kakak aku..
skng dlm proses apply loan..
moga2 dipermudahkan..
amin..
hehe..

tu je la..
bye..

*OP masih mencari*

14.6.12

073 alahai photographer

halooooooooo

seperti yang kamu..kamu..kamu.. sedia maklum..
yang xtermasuk dalam kamu..sila klik cni utk sedia maklum..

mood masih mencari official photographer tuk my BIG day nanti..
byk yg menarik & memikat hati..
tapi..
over budget la plak..

adui..

almaklum la..
mizzbudget..

huhuhu..

ada sape2 leh recommend x?
atau photographer sendiri nak offer diri lagi bagus..

yang penting..

*budget xover 2k. termasuk transportation ke Perak..photographer dari Taiping sgt2 dialu-alukan..
*friendly..humble..muda..supaya hasil tangkapan nmpk up to date..
*dapat 2 album (1pc custom album & 1pc sticky album), unlimited shoot, burn in CD or pen drive..
*pandai capture moments..candid..& potrait..


help me plzz...







9.6.12

072 Ouch..Bridezilla mai dah..

argggghhhhhh...
opss..
tension..
sampai salam pn xsempat nak bagi..

ni kisah bridezilla nyer..
nak baca..sila kan..
xmau boleh tekan X kat atas kanan tu..

kisahnyer..

semalam OP aku tpon..
for the 1st time..
setelah sekian lama booking..
almaklum la..
b4 dis just pm dalam Fb je..
aku kan pemalu..
kahkahkah..

me : halooooo..
him : halooooo kak..
me : (kak?) yupp..sape ni?
him : **** photographer..
me : owh..pasai pa (org utara kan)..
him : saya mintak maap byk2 kak..tarikh akak tu saya xbuleh..
me : hah??awat plak..aritu cakap free ja..xdak sapa booking lagi..
him : saya ad masalah ckit ni..tarikh akak tu mmg xbuleh..
me : !@&*()^%$$& (dalam hati)
him : kak..saya mintak maap la.ni saya nak transfer balik la duit kak tu..
deposit yg aritu tu..
me : ishh..cm na lagu ni plak ek..
him : ad masalah besaq..sorry yer kak..saya ad la kwn2 kot buleh sub2..tapi
aku terus potong dia ckp..
me : xpayah..xmau sub2 ni..sat g jadi kot lain plak..
him : ok la kak..xpa la cm tu..kak bagi la no akaun saya transfer..
me : ok..(bunyi frust)..
trus letak tpon..

arghh..
darah naik kepala dah..
nak marah xsampai hati..
mungkin dia ad hal lain..
mungkin gak dia tba2 kena kawen gak time tu..
buleh kawen tba2??
aishh..

10 minit lepas tu telefon tu..

dapat mesej..

"kak saya dah transfer.nanti kak check la ek..sorry sangat2..harap kak dapat hired org lain..TQ"

arghhhhhh..
mood skng..
kena bukak balik la list photographer yang lain yg ad dlm simpanan..

auw..auw..

hati ku tersusuk sembilu bisa..
bertambah la keserabutan kepala ni..
haishh..




7.6.12

071 Alkisah June

salam..
adus..ngeluh lagi..xbaik kan kan..
ishh..
ok2..
meh cni nak cte..
sejak2 awal2 bulan june ni..
cuti skolah plak..
asal p mana2 je..
harus la..
wajib la..
terjumpa dgn org..
mmg la org kan..xkan haiwan kot..
opss..kdg2 jumpe gak kucing..hehe..
ni bukan kisahnye..
kisahnye..
wajib terserempak ngan couple yang berinai di jari..
sampaikan jurutol pn pakai inai..hehe..
dasat sungguh penangan June..
tau la..
skng ni musim cuti skolah..
ramai yg kawen..
bak kata member aku..
musim mengawan..
hampeh je..
sangat sweet je tgk dorg yang berinai tu..
suke tgk..
suke mengomel mereka tu dalam hati..

"nanti nak inai merah cm tu.."
"asal inai ukir2 dia xlawa"
"la..laki dia pakai sume inai kat jari..hehe"
"alamak..apsal ad tompok2 inai kat leher bini dia..?? hehe.."
"sweet nyer"

tu la antara-antara yg komen aku dalam hati..
opss..dh terkeluar di dlm blog..
maapkan saya yer..
tapi yang pasti..
mereka sangat sweet..
*jeles*



source: Google

inai di jari laki & pompuan..
kenapa laki just pakai bukan di semua jari??
jeng..jeng..jeng..

*any tips nak inai merah yang cantek bukan merah hitam..sila komen cni..TQ


6.6.12

070 Fuhh..Kebizian melampau

salam sume..
fuh..penat..
kebizian yang sangat melampaui batas..
ketekanan jiwa btui la..
nasib last week dh p cuti2 malaysia ke Cameron Highlands..
hilang kejap keletihan bekerja..

adui..
mcm2 hal btui la..
byk benda xsettle lagi..
sakit kepala pk..
stakat ni..
catering & canopy dh siap booking..
yahoo..
but bulan ni agak kering..
roadtax keta & nak tukar tayar myvi kesygn tu..
almost 2 years dh guna..
so mmg ptt dh kena tukar tayar..
BOTAK kepala..

adus..
ok la..sbnrnya nak cte lain..
tp lain dh tertaip & tercte..
hilang dh idea apa nak cte td..

arghh..serabuts..

There was an error in this gadget
 

Blog Template by YummyLolly.com