28.3.12

060 Tutorial Satin Pomander Ball

assalamualaikum..

seperti yang aku pernah janji dlu..
arini aku kotakan..
aku nk bg tutorial sal satin pomander ball..
yg aku DIY sendiri masa bertunang aritu..

1. Sediakan barang-barang seperti kain satin (warna ikut sedap korg), polisterin bulat (ikut size yg korg nak), jarum yang berkepala (kalu buleh cari warna yg kontra dgn kain satin), lilin, gunting, template bulat 3 saiz (ikut suke korg, jgn besar sangat), riben

*sori yg ni xde gambar.

2. Potong kain satin tersebut mengikut saiz template korg banyak2.Ingat 3 saiz yang berbeza. Then, balut polisterin bulat dengan riben yang sama warna dengan satin tersebut. 


3. Then, layurkan satin yang telah dipotong bulat tadi. Susun satin berlainan size seperti kelopak bunga..
Yang bawak sekali saiz besar, sederhana dan atas kecik.


4. Cucuk ketiga-tiga kelopak tu dengan jarum berkepala and then cucuk keatas polisterin bulat. Susun ikut citarasa anda. Jarang-jarang pon tak apa.Sebab polisterin bulat tu dah balut dengan riben. Lagi cantek rapat2 nanti nmpk lg gebu..hehe..

5. Then, gamkan riben untuk di gantung.


TADAA..SIAP..

*perlukan kesabaran yang tinggi..tp bila dah siap sangat puas hati..
hilang penat bila ramai yang puji..

Canteknyer.. senyum sampai ke telinga..

ada ke yg nak tempah?
hehe..

selamat mencuba..

26.3.12

059 Missingpiece shoppe

assalamualaikum..
sori lame menyepi..
disini nak maklumkan..
aku br je mula wat business online..
bersama dgn kazen tersyg..

kami juai tudung..
br je launch malam ni..
moh la jenguk2..
nak cari duit kawen ni..

add la kami di FB

wat masa sekarang tudung bawal printed obama..
yang tengah hangat sekarang..
kami jual..
cepat..cepat..cepat..
meh nk tnjk teaser ckit..


nk tgk color lain..
p tgk kt blog ngan fb kami ek..

TQ..

*rindu nak story sal kawen..

21.3.12

058 Wordless Wednesday

rindu saat ini..
terasa ingin diulangi saat ni..


sebab rasa cm artis..
flash sana sini..

auww..

20.3.12

057 Gelang Emas

haloooo again..
mood nak menaip dh kembali..
hehe..
layan la sampai muntah ijo ek..

sabtu lepas..
aku ngan fiancee..
fiancee gtu..alahai..suwet..
hehe..
g jalan-jalan..
survey gelang emas..
tuk nikah nanti..
konon survey la kan..
last-last beli trus..
haha..
sbb my fiancee tkt harga makin naik..
bukan takut apa..
"b, takut u kena pakai gelang nipis je..xsesuai ngan badan"
kuang ajo..
sabar je la..
so..
dh settle 1 benda..
yeah..
0.0005% dah settle..
br settle banyak tu..
dh kecoh..
haha..

tu je nak cte..
harga emas sekarang..

999=RM200/g
916=RM190/g

mahal kan..


056 Review DIY

halooo..
arini aku nk cte sal DIY yang aku dh wat mase majlis aritu..
first nak cte sal HB..

ingat lagi x korg dgn cte DIY HB tu..
al kisah nyer..
hb tu benda pertama aku nk wat..
punya la semangat..
dh siap sume dh..
tinggal nak cantum..
lg 2-3 hari b4 event..
cantum la kesemuanya..
tp cm pelik..
xmau btui2 tegak..
lastly, hancur..sebab asyik susun bukak..
susun bukak..
so xde la hb..
frust..

tapi..tapi..my dear fiancee..
give me a surprise on that day..
taadaaaaa..

chocolate rose..
uishh..first time gambar sendiri masuk belog ni..
comey comot x saya??
hehe..
time ni..
pipi merah..
malu..
kire pengganti hb yg hancur tu la..
hehe..
habis dh cte sal diy hb..

lg 1 DIY adalah pomander ball..
korg perasan x yg kt blakang tu..
pelamin x ala-ala pelamin tu..
yg merah tu..
yes..
tu aku DIY sendiri bersama kazen ku yg comey..
versi kain satin..

ni la hasil nyer..
nnt aku wat tutorial ek..
ramai sedara berkenan smpi nak amek..
hehehe..sgt puas hati wlpn agak penat..

lastly..
of coz la DIY mini mini mini pelamin + bilik..
sebab pe mini kuasa tiga ni..
sbb x mcm pelamin pn..
idea last minit..
aku wat sesi sarung cincin..
dalam bilik jer..
segan nak dok luar..
hehe..
mula-mula ingat nak dok atas katil je..
tp atas nasihat ramai..
xmanis lak future MIL terbongkok2 nak sarung..
so trus decide bilik tu bahagi 2 bahagian..
so jadi la cm ni..

sebab pe xpasang sume pomander ball??
sebabnyer..
hanya mampu wat 7 bijik je..
hehe..
hanya tuk membezakan ruang..
lgpn xcantek kalu pomander tu jauh sgt kan..

tu je la DIY yang aku wat masa majlis aritu..


17.3.12

055 Review Hantaran Tunang

hai..

arini dh ad mood nak cte sal majlis pertunangan mggu lepas..
first skali nak review sal hantaran..
hantaran adalah 7 dulang..
hantaran menggunakan idea bantal..
aku pernah cte kt entry nientry ni dlu..
byk senang dh skng ni..
sewa je..
kos pn ckit je berbanding wat sendiri..
tp sape2 yang ske DIY tu xkisah la..
puas hati ckit..
oleh kerana aku ni mizzbudget katakan..
so setelah di pk tambah tolak bahagi darab sume..
sewa adalah yg terbaik..
lgpn aku anak bongsu..
lepas ni bukan ad sape nak guna dh pon..
kalu beli bagai..
hehehe..

meh cni..
aku nk tnjk..
hasil kerja lelah aku..
utk hantaran..
.
.
.
.
.

tadaaa...

 ni la hasil nyer hantaran aku utk en.tunang tersayang..

dari kiri bawah ke atas: 1) buah-buahan 2) agar-agar kering 3) kain nikah+samping versi tengkolok
dari tengah bawah ke atas: 1) pot pouri 2) kueh bahulu dalam jar 3) chocolate rose
dari kanan bawah ke atas: 1) tepak sireh 2) bahulu bunga besar 3) red velvet cake

alamak..
apsal 9 lak hantaran ni..
tadi ckp 7..
hehe..

tepak sireh tu xtermasuk hantaran..
sbb xde bekas merah yang sulam benang emas tu..
terpaksa la kami mendeco ckit bagi cantek..
lagi 1, bahulu bunga besar tu atas hajat mak sedara aku..
so..dh org bagi xbaik kte mengecikkan hati nyer..
tu je kot sal hantaran..




15.3.12

054 happy birthday fiance

15.3.2012


 fiance..
i love you so much..
till the last breath..

insya Allah..
tahun depan kte celebrate as husband & wife..
xde ape nak bagi..
sbb dh bagi time majlis aritu..
hehe..

source: Pakcik Google


14.3.12

053 Wordless Wednesday

i'm engaged 

 will be review it later..
 

10.3.12

052 esok ke?

*schedule post*

esok je ke??
uiii mak aii..
rindu korg sume..
will be update after e-day k..

doakan saya yer..

9.3.12

051 two

*schedule post*

hari lagik??
minta sume mendoakan segalanya berjalan lancar.
-amin-

8.3.12

050 3 days more


schedule post..

mungkin time ni..
ngah drive pulang ke kampung..
doakan selamat sampai yer..

7.3.12

049 Ya Allah


esok stat cuti..

dalam membilang hari..
kian berdebar rasa..
tp kian sedey menyelubungi diri..
nape terjadi begini?

R.E.D.H.A

"Ya Allah kau permudahkan segala urusan hambamu ini. Berikan kekuatan dalam mengharungi segala masalah  yang terjadi kini. Sesungguhnya kau Maha Mengetahui segalanya" 

-amin-

6.3.12

048 Checklist 5 hari sebelum

5 days before the event

checklist

*Outfit*
- baju: done
-tudung: done
-veil: done
-inner: done
-dry cleaning: pending
-MUA: deposit (RM100)

*Hantaran*
-bantal hantaran: deposit (RM35)-esok amek kat Nawal
-kain nikah: done
-coklat: my sis sponsor
-cake: done depo RM20
-pastry: change to Agar2 Rose-done
-buah-buahan: pending
-pot pouri: done
-coklat: change to Bahulu-done
-deco: dah beli barang

*Catering*
- masak sendiri

*Decoration Bilik*
-cadar: done
-langsir: done
-backdrop: done
-deco: pending




047 5 days more

APA??


gelabah cm dah nak start..
mana x gelabah kau..
gaji xmasuk lagi..

arghhh..
esok last day keje b4 balik kg..
alahai bos..
paham la ckit..
saya nak pakai..


help me..
sape nama Along yg baik..
nak pinjam duit..

*gambar tu pn belas ihsan mr.google..
alangkah baiknye la kalu mr.google ni leh transfer duit byk cm tu ke akaun aku..


5.3.12

046 6 days to go


huii mak aii..
denyutan jantung setakat ni..
masih..
normal..
wlpn kepala dok serabut pk mcm2..
lg nak dekat mcm2 hal dok pk..
lg nk dekat..
byk benda jadi kt jari tgn kanan aku..

terkepit pintu la..
terluka masa bukak tin susu pekat la..
tercalar dek cakaran anak buah aku la..

akhir sekali
cincin pertama my dear bagi..
masa dlu..
hilang..lost..
xtau ke mana..
hilang di bilik air..
sedey

+____+

hope sumenyer berjalan lancar..
jasad d opis..
hati dh kat kampung...


1.3.12

045 10 days

apa??
10 days lagi..
uii mak ai..
cuak plak..

decoration bilik xnmpk byg lagi..
masih dok wat diy pomander ball lagi..
br sebijik..

arghhh..
cuak..
sempat ke x ni..
makin dekat makin cuak..
makin dekat makin rase xmau bertunang..
boleh??
haha..

arghhhh..



There was an error in this gadget
 

Blog Template by YummyLolly.com