21.7.11

009 pre wedding

hai uolss..

just nak tanya la..
kalu tunang pon blum..
tapi dah ad plan nak kawen..
insya Allah..
next year..
salah ke x kalu kite buat dulu pre wedding??

sebab teruja biler tengok perkataan FREE pre wedding shoot..
&
tema apa yg sesuai??
please..please..please..
*adakah aku sangat2 gatai??

Jumpe lagi bile jejari yg xberapa nk runcing ni menaip lagi kt cni





20.7.11

008 polaroid camera


ada sape2 tahu x kat mana nk sewa polaroid camera ni??
teringin nak guna..

tQ mr.google 4 the pixca..

19.7.11

007 will u marry me??

crazy married proposal..
jom layan b2b sume..

video

credit to telurdibasuh

18.7.11

006 wayang time

hai..
semalam adalah hari dating sedunia..
almaklum la cuti kan..hari minggu kan..
tapi my dear terpaksa mintak cuti sebab AHAD adalah hari bekerja untuknya..
demi nk dating kan..xpe la..skali skala..hehehe..
semalam kami melayan movie je..
haha..
al-kisahnya nk tgk harry potter..skali penuh da..smpi petang..
so layan la movie lain..
marathon 2 movie skali..
meh la cte ckit movie yg ktorg layan smlm..


1) Flat 3A
aku mmg kaki tgk cte seram/hantu/pontianak..
senang cte yg ad unsur2 horror & seram la..
tu yg layan Flat 3A ni..

cte ni..not bad..
ok la..
byk part2 yg terkejut..
smpi ad sorg penonton kanak2 kot..
smpi menjerit mcm nk menagis..
hehehe..

buleh la nk layan..
nak tahu sinopsis

2) Mr Popper's Penguin 

mr popper's peguins...
best cte ni..
santai je tgk..
kelakar habis..
sesuai untuk tontonan seisi keluarga..
suke tengok penguins tu..
comel & cerdik..
Capten..Nimrod..Lovey..Loudy..Stinky..ala..lagi seekoq xingt plak nama..
penguins ni memang comel la..
g la tengok..
memang penuh pawagam..

ok la..nk smbg wat keje..

 Jumpe lagi bile jejari yg xberapa nk runcing ni menaip lagi kt cni







15.7.11

005 babi si pencuri telur


si burung yang sedang kemarahan..
kenapa??
telurnya hilang..
hilang kemana??
dicuri babi..
opss..

begitu la al kisah walisah nyer..
dek kebengang telurnye dicuri sang babi..
burung telah mengamuk..
melancarkan serangan yang tanpa henti2..
babi dgn redha sbb kesalahan nya..
terpaksa la menjadi babi-Q tuk burung..

ape lagi..
jgn di tunggu2 lagi..
seraaaaannnggggg..
babi ptt di hapuskan..


opss..
sori..terover plak kan..
ni la game angry bird yg menjadi kegilaan ramai ni..
tmbh2 yang pakai iphone la..android la..ipad la..3310 la..

sbnrnya aku pon gila main game ni..
main sampai mencarut la..
opsss..
tapi aku xde la main kt iphone tu..
xmampu beli..
ckp mizzbudget kan..
so kena la budget2 ckit..
nk kawen..hehe..

ok la..nk smbg main balik..
bos xde..ngular je la..
jom ar try main skali..
yg penting lepas main jgn lupe samak k..
hehe

Jumpe lagi bile jejari yg xberapa nk runcing ni menaip lagi kt cni

14.7.11

004 ALAHAI OMAK KAWENKAN AKU

hai uollss..

tibe2 rase cm nk senyum kambing sorg bile dgr ape yg dear ckp td..hehe..
suke bebenor hah aku ni..gatai terlebey..
hehe..

apsal korg melopong je ni..
nak tahu la tu..hehe..

ok..ok..
cte nye begini..once upon a time..
chewah..budget nk tulis novel ape??haha

dear cte mak dear dh xsbr sgt dh..
bukan dear yg xsbr..
hehe..
siap dah tnya tema apa utk tunang nnt..
kaler ape..
hehe..

alahai mak mentuaku cik ni..
saya pon belum ckp kt family lg ttg hal ni..
kalu mak mentuaku cik xsabar sgt dh..saya apetah lagi..
haha..

nnt saya bgth dorg k..
saya takut la..
xtau nak bgth cm ne..
hehe..

cm tu la al kisah walisah nyer..
hepi kan bile pihak sana plak yg xsabar..
hehehe..

"ALAHAI OMAK KAWENKAN AKU"


adus..please give me some idea how to tell my family that "I WANT TO MARRIED"
cuak wey..
tolong aku sat..

mcm2 bnda dh serabut kepala otak aku ni..xtau nak habaq lagu mana lagi..
tuuuuuudia keluaq plak mcm2 loghat...utara, N9..mujuq xkeluaq loghat Klate lagi..

Jumpe lagi bile jejari yg xberapa nk runcing ni menaip lagi kt cni

12.7.11

003 Mimpi Ular

hai sume..

uishh..ad ke yg bace belog aku ni??hehe
just nak share la..
malam kepada semalam...
ape punye ayat da ko ni mizzbudget..
aku mimpi ular dtg serang kaki aku ramai2..
WTF..

cuak gler mase dlm mimpi tu..
sengal gler..

bangun tdo trus terpk..
ape maksudnye ek??

ad yang ckp.

1) petanda cik abang ad org nak dtg meminang..yahoo..gedikss..haha..
    tp ular tu ramai??cm ne??
    erm..tu tandanye rombongan yg dtg tu nanti ramai..
    ooo..ye ke??ermm..

2) tanda2 org nk sihirkan kte...opss..takut la plak..
    tapi aku pnh dgr la dr ustaz2 al-kuliyyah  ustaz tu ckp berbunyinya begini..
    "Sekiranya kite bermimpikan haiwan yang berbisa yg dtg menyerang kite maknanye itu petanda akan berlakunye petanda buruk..yakni sihir.."

SO??

aku hanya mampu berdoa supaya dijauhkan dgn perkara2 yang buruk..hanya menganggap mimpi hanya skadar mainan tdo..

kalu yg (1) tu btui ape salahnye kan..aduss.. gediks la ko ni mizzbudget.. ^__^


tu je la kot kan..btw, thanks lala for be my 1st follower..hehe

Jumpe lagi bile jejari yg xberapa nk runcing ni menaip lagi kt cni

8.7.11

002 Annissa

Yehew...
Hai uolss..

Xde menda nak story la..
Just nak share yang skng i ngah addicted tgk cte ANNISSA..

 ala..
yg kt tv3 tu..
kul 10.30mlm
selasa-khamis

mula2 xlayan pon..
1 day tu ter-layan..cm best gak..

geram kat laki Anna & Balqis..
tp kdg2 tgk kelakar pn ad..
apa2 pn Rozita Che Wan (Balqis) sgt cute..



*kesian kt Anna xleh mengandung..takut la plak..

tu je la kot tuk celoteh hari Jumaat yang mulia ni..
Jumpe lagi bile jejari yg xberapa nk runcing ni menaip lagi kt cni..

7.7.11

001 Opening

Hai sume..

1st entry..

Belog ni aku nak abadikan nya sebagai belog yg menceritakan perjalanan aku untuk bersama dengan yang tersayang..Suka duka mengharunginya..Chewah..

Dengan kate lain "Bride to Be" punya belog la..
Even aku sendiri belum bertunang atau di risik tetapi aku & dear dah plan sume..
Dah berangan2 bagai..
Gatai x saya??? ^__^

Bile??
Heeeee..tunggguuuuu..
Harap dengan ada belog ni aku dapat luahkan la impian, angan2 aku serta dapat share ngan org lain kt luar sane tu..sape lagi kalu bukan dengan korg yg ngah dok cbuk membaca belog aku ni...budget artis la ko ni..haha..


So..1st entry setakat ni je kot..

Jumpe lagi bile jejari yg xberapa nk runcing ni menaip lagi kt cni..




There was an error in this gadget
 

Blog Template by YummyLolly.com