23.2.12

040 Kenduri di dewan atau di rumah??

yer..
kenduri di dewan atau di rumah..
mane korg sume prefer..

dari b4 plan nak kawen..
aku dh berangan..
dan tersangat la suke..
serta berkeinginan nak wat majlis kawen..
di rumah saje..
biarpun bukan la di rumah parent sendiri..
tapi tetap mau wat di rumah..
FYI..
my parent dah lame xde..
tp aku mempunyai sedare yang di anggap..
sebagai mak..
yes..
di rumah makcik ku..

tapi..
ramai daripada sedara2..
my sis..my bro..
sume nak wat kt dewan jer..
the reason is..
xpernah rase wat kenduri..
di dewan..
b4 dis sume d rumah..

wuarghh..
agak tersentap sekejap..
tp masih dalam perbincangan la..
either di rumah or di dewan..
masing-masing ada..
pro and cons nyer..

yang paling penting..
aku nak tahu yg mane lagi murah & jimat..
tu perkara yg utama sekali..
mizzbudget kan..

ada sape2 bleh share ckit x..
sal harga sewa dewan & sewa khemah..
tadi aku gugel..
harga dewan buleh tahan la..
mahaiii..
khemah lak aku xsure..

motip gambar ni??
merajuk..
haha..


sebab-sebab aku prefer kenduri di rumah
1. segala kemudahan ad dirumah..xyah nak angkut2 brg ke dewan.
2. mudah & selesa bagi yang dah berkeluarga..tambah2 yg ad anak kecik..nak tdo ke nak terlentang ke..
3. sedara2 jauh yang dtg leh lepak2, borak2, mengeratkan silaturrahim..kalu di dewan xde tempat nak lepak2..
4. senang tuk kawan2 aku dtg nak jumpe b4 sanding..
5. nak simpan harta benda yang berharga pun senang..ad tmpt nk kunci..
6. org kg nak dtg lg mudah sebab dh tau rumah kat mana..
7. lepas majlis, pengantin ad peluang kenal sedara2..
8.sama2 leh gotong royong kemas umah..

tu je kot..sebab-sebab aku suke kenduri di rumah..

korg sume cm ne lak..








7 si cantik:

SOULMATE is said...

betul dear..semua yg u mention tu ada betulnye..mcm sy family nk wat kat umah je..wpun umah kecik je..hehe..myb u kene tulis pro and cotra nye atas paper pastu bg tunjuk kat abg2 u nnti.. :)

mizzbudget said...

tu la..best kan wat kt umah..my family ckp senang kalu kt dewan..xyah kemas umah..btui la gak..tp xbest cm wat kt umah kan..huhuhu..

SOULMATE is said...

ya..myb wat kat dewan rumah xkecah..means xkotor...tp kalo wat kat umah myb lagi rasa best kot..hehe..yg penting dua2 tempat boleh kawin..hehe..myb sy anak tunggal perm, so family nak wat kat umah..myb time adik2 lelaki wat kat dewan kot..hehe... :)

Hunny Kitty said...

i prefer dewan supaya tak de kes kecurian dsb dan rumah bersepah tak de sapa nak kemas sebab letih lepas majlis...heheheheh

mizzbudget said...

hunny kitty: rumah dgn dewan ad pro & cons masing2 kan..tp tu la..bile pk penat nk kemas..dewan la yg terbaik..still dlm dilema..

soulmate: mst kenduri nanti meriah ni kalu sorg je pompuan.. :)

SOULMATE is said...

xgak..dan xtau lagi..hehe..asalkan ada org sudi raikan dimana2 pun tetap senyum kn..

syaz@rozelt said...

kalau buat st kenduri je no doubt buatlah dkt dewan mcm sy!hihihi

There was an error in this gadget
 

Blog Template by YummyLolly.com